تست پاپ اسمیر از جمله مهم ترین غربالگری هایی است که این روز ها برای زنان متاهل حتی برای دختران جوان نیز توصیه می شود. پاپ اسمیر آزمایشی است که برای تشخیص سلول های غیرطبیعی دهانه رحم که سرطانی هستند یا ممکن است سرطانی شوند، استفاده می شود. در روند این تست بسیاری از بیماری های مقاربتی قابل تشخیص است و می توان روند تشخیص و درمان را به موقع انجام داد. پاپ اسمیر در درجه اول به عنوان آزمایش غربالگری سرطان دهانه رحم استفاده می شود. شرایط بهداشتی دیگر، از جمله عفونت، التهاب، و انواع دیگر سرطان نیز ممکن است با استفاده از این آزمایش شناسایی شوند. دهانه رحم قسمت پایینی رحم است که به واژن متصل می شود. آزمایش پاپ اسمیر با نمونه برداری از سلول ها از سطح دهانه رحم در طول معاینه لگن با استفاده از یک سواب یا برس کوچک انجام می شود.
در ادامه این مقاله در صدد هستیم که بسیاری از مهم ترین موضوعات و نیز پرسش هایی که در خصوص تست پاپ اسمیر مطرح می شود را با شما در میان بگذاریم.
هدف از انجام آزمایش پاپ اسمیر
آزمایش پاپ اسمیر تغییرات غیر طبیعی در سلول های دهانه رحم را مشخص می کند. پاپ اسمیر کاربردهای مختلفی در مراقبت های پزشکی دارد، از جمله:
غربالگری
پاپ اسمیر اغلب برای غربالگری سرطان دهانه رحم در افراد بدون علامت استفاده می شود. این می تواند سرطان دهانه رحم و همچنین تغییرات در سلول های دهانه رحم را که در صورت عدم درمان ممکن است سرطانی شوند، شناسایی کند. هنگامی که به عنوان یک تست غربالگری استفاده می شود، ممکن است پاپ اسمیر به تنهایی یا همراه با آزمایش برای سویه های ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) که می تواند باعث سرطان دهانه رحم شود، استفاده شود.
تشخیص
می توان از پاپ اسمیر برای کمک به تعیین علت اصلی علائم واژن، از جمله خونریزی یا ترشح غیر طبیعی واژن استفاده کرد.
پیشگیری
پاپ اسمیر ممکن است به عنوان یک آزمایش پیگیری برای نظارت بر ناهنجاری های سلولی دهانه رحم یا سایر یافته های شناسایی شده در پاپ اسمیر اولیه استفاده شود.
آزمایش پاپ اسمیر چه چیزی را اندازه گیری می کند؟
آزمایش پاپ اسمیر شامل گرفتن نمونه ای از سلول ها از دهانه رحم و بررسی آنها در زیر میکروسکوپ برای وجود علائم ناهنجاری است. نتایج پاپ اسمیر نشان می دهد که آیا سلول های دهانه رحم طبیعی، غیرطبیعی به نظر می رسند یا نتیجه آزمایش نامشخص است. نتایج غیرطبیعی پاپ اسمیر با توجه به نوع ناهنجاری تشخیص داده شده و همچنین نوع سلولی که در آن ناهنجاری یافت شده است، توصیف می شود.
چه زمانی باید تست پاپ اسمیر بگیرم؟
غربالگری سرطان دهانه رحم ممکن است شامل آزمایش پاپ اسمیر، آزمایش HPV یا آزمایش همزمان با هر دو آزمایش باشد. غربالگری منظم سرطان دهانه رحم را بین سنین 21 تا 65 توصیه می شود:
سنین 21 تا 29 سال: اکثر افراد بین 21 تا 29 سال باید هر سه سال یکبار با آزمایش پاپ اسمیر به تنهایی غربالگری سرطان دهانه رحم را انجام دهند.
سنین 30 تا 65 سال: برای افراد بین 30 تا 65 سال، چندین گزینه برای غربالگری سرطان دهانه رحم وجود دارد. افراد در این گروه سنی ممکن است هر سه سال یکبار با آزمایش پاپ اسمیر به تنهایی، هر پنج سال یک بار با آزمایش HPV به تنهایی یا هر پنج سال یک بار با آزمایش پاپ اسمیر و آزمایش HPV غربالگری شوند.
بیماران باید با متخصص زنان و زایمان خود در مورد مزایا و معایب استراتژی های غربالگری مختلف بحث کنند تا تصمیم بگیرند که کدام رویکرد برای وضعیت آنها بهترین است.
اگر بیماران یکی از عوامل خطر زیر را داشته باشند، ممکن است نیاز به غربالگری بیشتر برای سرطان دهانه رحم داشته باشند:
- سابقه پاپ اسمیر غیر طبیعی
- اچآیوی
- مادری که در دوران بارداری در معرض دی اتیل استیلبسترول (DES) قرار گرفته است.
- دارا بودن سیستم ایمنی ضعیف
گروه های دیگر نیازی به غربالگری منظم سرطان دهانه رحم ندارند. این گروه ها عبارتند از:
- بیمارانی که زیر 21 سال سن دارند.
- بیمارانی که بیش از 65 سال سن دارند، در گذشته غربالگری کافی انجام داده اند و در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم نیستند.
- افرادی که هیسترکتومی انجام داده اند و سابقه پاپ اسمیر غیرطبیعی یا سرطان دهانه رحم ندارند.
نحوه انجام آزمایش پاپ اسمیر
آزمایش پاپ اسمیر معمولاً توسط متخصص زنان تجویز می شود و در یک محیط پزشکی مانند مطب پزشک یا کلینیک بهداشتی انجام می شود. تجزیه و تحلیل نمونه سلول های دهانه رحم در آزمایشگاه پزشکی انجام می شود.
تست پاپ اسمیر چگونه انجام می شود؟
نحوه انجام آزمایش پاپ اسمیر
آزمایش پاپ اسمیر معمولاً توسط متخصص زنان تجویز می شود و در یک محیط پزشکی مانند مطب پزشک یا کلینیک بهداشتی انجام می شود. تجزیه و تحلیل نمونه سلول های دهانه رحم در آزمایشگاه پزشکی انجام می شود. آزمایش پاپ اسمیر به نمونه ای از سلول ها از دهانه رحم نیاز دارد. این سلول ها با خراش دادن آرام دهانه رحم با یک سواب یا برس کوچک به دست می آیند.
مراحل انجام تست پاپ اسمیر به نحو زیر است:
در ابتدا شما باید در تخت مخصوصی که پزشک تان تدارک دیده است به حالت دراز کشیده قرار بگیرید.
پاها به میزانی باید گشوده شود که پزشک متخصص به نواحی داخلی واژن دسترسی داشته باشد.
در مرحله بعدی با قرار دادن اسپکولوم می توانند دهانه واژن را تا اتمام روند تست پاپ اسمیر باز نگه دارند. اسپکولوم وسیله ای است که بدون هیچ درد و آسیبی در دهانه ورودی واژن قرار داده می شود تا دهانه باز شود و روند برداشت مخاط دهانه رحم بدون مشکلی انجام پذیرد.
در نهایت بعد از این که با استفاده از برس سرویکس بخش های مخاط دهانه رحم را برداشت شد به داخل محفظه ای منتقل می کنند تا به آزمایشگاه ارسال گردد.
مزایای تست پاپ اسمیر
مهم ترین مزایایی که می توان برای تست پاپ اسمیر برشمرد موارد زیر هستند:
- تستی ارزان قیمت: این نحوه از غربالگری از جمله آزمایشاتی است که نسبت به سایر آزمایش ها ارزان تر است و تمامی زنان با هر شرایط اقتصادی می توانند در آن شرکت کنند.
- بدون درد و خونریزی
- در کمترین زمان قابل انجام است؛ پرسشی که دائما از سوی زنان مطرح می شود این است که تست پاپ اسمیر چقدر طول می کشد؟. باید بدانید که نهایت مدت زمانی که برای انجام تست پاپ اسمیر نیاز است 10 دقیقه الی 15 دقیقه است. به همین دلیل نیازی به صرف زمان و هزینه زیادی نیست.
- بسیاری از عفونت ها با این روش قابل تشخیص هستند. از جمله ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی، بیماری های مقاربتی از جمله کلامیدیا، سوزاک و تبخال تناسلی
- تشخیص بیماری و سلول های پیش سرطانی سرطان دهانه رحم یا سرطان سرویکس
آمادگی قبل از تست پاپ اسمیر
قبل از انجام آزمایش پاپ اسمیر، مهم است که پزشک خود را در مورد داروهایی که مصرف می کنید، در صورتی که در گذشته آزمایش پاپ اسمیر غیرطبیعی انجام داده اید یا ممکن است باردار باشید، اطلاع دهید. در حین قاعدگی نباید آزمایش پاپ اسمیر انجام دهید، بنابراین بهتر است این آزمایش را حدود پنج روز پس از آخرین روز پریود خود برنامه ریزی کنید.
اقدامات احتیاطی قبل از آزمایش شامل اجتناب از فعالیت های زیر در طی دو تا سه روز قبل از انجام آزمایش پاپ اسمیر است. مهم ترین کارهایی که باید پیش از تست پاپ اسمیر انجام دهید و نکاتی که باید رعایت کنید موارد زیر هستند:
- برقراری رابطه جنسی به مدت 48 ساعت پیش از تست پاپ اسمیر ممنوع است.
- دوش واژینال و استفاده از انواع کرم ها و پماد های واژینال به مدت 48 ساعت قبل از تست پاپ اسمیر ممنوع است.
- بهترین زمان برای انجام تست پاپ اسمیر روز 15 ام از سیکل عادت ماهیانه است. به همین دلیل نباید در دوره عادت ماهیانه برای تست پاپ اسمیر اقدام کنید. زیرا که خون عادت ماهیانه می تواند مانعی در مسیر موفقیت تشخیص بعد از تست پاپ اسمیر باشد.
- توصیه می شود زمانی که برای انجام تست پاپ اسمیر به مطب مراجعه می کنید آرامش خود را حفظ کرده و در طول روند تست پاپ اسمیر نفس عمیق بکشید.
- از پزشک خود بخواهید که تمامی روند تست پاپ اسمیر را به شما توضیح دهد و با کمی آرامش روند تست را برای شما انجام دهد.
اگر درست قبل از انجام پاپ اسمیر مثانه خود را خالی کنید، ممکن است احساس راحتی بیشتری داشته باشید.
بهترین کاندیداها برای تست پاپ اسمیر
بهترین کاندیداها برای انجام تست پاپ اسمیر زنان و دخترانی است که از سن 21 گذر کرده اند. این دسته از دختران جوان و زنان متاهل می توانند به طور سالیانه این تست را انجام دهند و از مزایا آن بهره مند گردند.
زنانی که شرکای جنسی متعددی دارند و نیز زنانی که تجربه زایمان های متعدد دارند از دیگر کاندیداها برای انجام این تست می باشند.
مراقبت های بعد از تست پاپ اسمیر
بعد از انجام تست پاپ اسمیر مراقبت های خاصی وجود ندارد. اما بهتر است که یک نوار بهداشتی همراه داشته باشید تا بعد از انجام تست از آن استفاده کنید. زیرا که احتمال دارد مقداری خون از شما خارج گردد.
مهم ترین نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که اگر بعد از تست پاپ اسمیر درد های شدیدی را تجربه کردید و یا اینکه خونریزی زیادی داشتید و هر نوع شرایط غیر طبیعی را تجربه می کردید در اولین فرصت به بهترین متخصصین زنان مراجعه کنید و شرایط خود را برای آنان شرح کنید.
چه زمانی باید برای انجام تست پاپ اسمیر اقدام کنیم؟
در صورتی که شرایط زیر را تجربه می کنید در اولین فرصت به بهترین متخصصین زنان برای انجام تست پاپ اسمیر اقدام کنید.
- در صورتی که ترشحاتی غیر طبیعی از دهانه واژن دارید
- در صورتی که خونریزی یا لکه بینی را تجربه می کنید
- در صورتی که دوره های غیرطبیعی دوران قاعدگی را تجربه می کنید
- در صورتی که در دوران قاعدگی بسیار دردناکی را تجربه می کنید به طوری که پیش از آن درد ها را تجربه نمی کردید
- در صورتی که درد هنگام برقراری رابطه جنسی درد زیادی را تحمل می کنید
- در صورتی که در هنگام رابطه جنسی و یا پس از آن از دهانه واژن خونریزی دارید
انجام تست پاپ اسمیر در دوران بارداری
بسیاری از زنانی که باردار هستند این پرسش برایشان مطرح گردیده است که آیا می توانند تست پاپ اسمیر را در دوران بارداری انجام دهند؟
پاسخ بهترین متخصص زنان و زایمان به این پرسش این است که بلی مانعی برای انجام این تست در دوران بارداری وجود ندارد. اما توجه داشته باشید که به متخصصینی مراجعه کنید که می توانند با مهارت بالا این اقدام را انجام دهند تا هیچ مشکلی برای سلامتی شما ایجاد نگردد.
هزینه آزمایش پاپ اسمیر چقدر است؟
هزینه آزمایش پاپ اسمیر به محل انجام آزمایش و داشتن پوشش بیمه ای بستگی دارد. هزینه های آزمایش ممکن است شامل ویزیت مطب، هزینه متخصص مراقبت های بهداشتی برای انجام تست پاپ اسمیر و تجزیه و تحلیل واقعی آزمایشگاهی باشد.
اگر پزشک شما آزمایش پاپ اسمیر را توصیه کند، این هزینه ها معمولاً توسط بیمه پوشش داده می شود، اما بسته به برنامه شما، ممکن است مسئولیت پرداخت های اضافی یا فرانشیز بر عهده شما باشد. پزشک و طرح بیمه شما می توانند اطلاعات دقیق تری در مورد هزینه های شما برای آزمایش پاپ اسمیر ارائه دهند.
خاتمه
در مقاله ای که پیش رو داشتید بسیاری مهم ترین پرسش هایی که در زمینه تست پاپ اسمیر وجود دارد را پاسخ گفتیم. توصیه می کنیم که نسبت به انجام این تست اهمال کاری نکنید و در فواصل زمانی مشخصی که پزشک تان مشخص کرده است این آزمایش را انجام دهید.
زیرا که بسیاری از بیماری های تناسلی و عفونی اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شده و درمان شوند می توان از وخیم تر شدن وضعیت بیماران جلوگیری کرد. به همین دلیل این توصیه ها تماماً برای سلامتی و حفظ زندگی زناشویی رضایت بخش شماست.
منبع:
2 پاسخ
اگه hpv داشته باشیم تو تست پاپ اسمیر مشخص میشه ؟
سلام بله در تست co test که هم پاپ اسمیره هم بررسی Hpv