دکتر بهاره اربابی » جراحی های زنان » همه چیز درباره جراحی لاپاراسکوپی
۶ دقیقه
لاپاراسکوپی-

همه چیز درباره جراحی لاپاراسکوپی

آنچه می خوانید...

جراحی لاپاراسکوپی اصولا برای یافتن مشکلاتی همچون چسبندگی، کیست، فیبروئیدها یا توده های رحمی، عفونت، جراحی چاقی و مواد دیگر استفاده می شود. در واقع باید بگوییم روش لاپاراسکوپی می تواند جایگزین مناسبی برای جراحی لاپاراتومی به شمار رود. زیرا در این روش برش بزرگتری باید در ناحیه زیر شکم ایجاد شود.

از سوی دیگر جراحی لاپاراسکوپی سرپایی بوده و نیازی به بستری شدن در مراکز خصوصی و تخصصی ندارد. علاوه بر آن این روش جراحی هزینه و مشکلات کمتری نسبت به روش های دیگر در بر داشته و بیمار دوران نقاهت کمتری را سپری خواهد کرد.

درمان مشکل ناباروری با روش لاپاراسکوپی

یکی از روش های جراحی که می توان با آن مشکل ناباروری را درمان کرد، جراحی لاپاراسکوپی است. افراد زیادی در دنیا وجود دارند که تصور می کنند نمی توان ناباروری را درمان کرد. اما باید بگوییم چنین تفکری غلط است و علم همیشه در حال پیشرفت است. در حال حاضر لاپاراسکوپی یک روش مناسب برای تشخیص علت ناباروری بوده و می توان پس از شناسایی این مشکلات را برطرف کرد.

در روش لاپاراسکوپی پزشک متخصص یک برش کوچک در زیر ناف خانم ها ایجاد کرده و یک تلسکوپ مخصوصی را وارد بدن آنها می کند. این تلسکوپ به صورت میله ای باریک است که در انتهای آن یک دوربین کوچک قرار دارد. می توان قسمت شکم و لگن زنان را با این تلسکوپ مورد بررسی قرار داده و در صورت وجود مشکلی  درون اندام های شکمی، آن را برطرف کرد.

رابطه جراحی لاپاراسکوپی و بارداری

همانطور که می دانیم انجام لاپاراسکوپی در اصل نوعی روش تشخیص و شناسایی علت ناباروری در زنان است. این روش جراحی کم تهاجم و ساده، می تواند بسیاری از مشکلات که منجر به ناباروری در زنان شده است را تشخیص داده و به پزشک اطلاعات لازم جهت درمان بیمار را ارائه نماید. از این رو بهترین زمان برای بارداری، بعد از انجام لاپاراسکوپی خواهد بود.

جراحی-لاپاراسکوپی-و-بارداری-

بسیاری از پزشکان به زنانی که جراحی لاپاراسکوپی انجام می دهند، توصیه می کنند که دو ماه بعد از جراحی بهترین زمان برای بارداری خواهد بود. تنها لازم است به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه نموده و تحت مراقبت ایشان اقدام به بارداری نمایند. معمولا این روش جراحی برای افرادی تجویز می شود که با مشکلات زیر مواجه هستند:

  • افراد دارای مشکل در لوله های رحم
  • افرادی که در قسمت شکم و لگن خود توده های غیرطبیعی دارند
  • اشخاصی که به دنبال نمونه برداری از بافت رحم و تخمدان خود هستند
  • افرادی که به دنبال بررسی و درمان مشکل آندومتریوز هستند
  • بررسی و درمان مشکلاتی همچون کیست تخمدان، فیبروئید و چسبندگی
  • درمان حاملگی خارج از رحم و بررسی علت بروز این مشکل
  • بررسی و درمان مشکلات عفونی و بیماری های التهابی لگن

لاپاراسکوپی فیبروم چگونه است؟ 

فیبروم رحم با بافت عضلانی رحم، نوعی توده خوش خیم است که معمولا برای زنان خطری ایجاد نمی کند. اما این مسئله منجر می شود که شخص قادر به بارداری نباشد. برای برطرف کردن این مشکل بهترین روش جراحی لاپاراسکوپی فیبروم است که به راحتی انجام می شود. بانوانی که با مشکل فیبروم رحم مواجه هستند، می توانند به راحتی پش از لاپاراسکوپی باردار شوند.

در این روش جراحی مهارت و تخصص پزشک بسیار حائز اهمیت است. از این رو بهتر است به سراغ پزشک متخصص و جراحی روید که از تجربه بالایی برای انجام جراحی لاپاراسکوپی فیبروم برخوردار باشد. برای انجام لاپاراسکوپی فیبروم، دوربین از طریق یک برش کوچک زیر شکم وارد بدن شده و اندازه فیبروم بررسی می شود.

در صورتی که فیبروم های موجود در رحم بزرگ باشند، لازم است آنها را به اندازه های کوچکتری تبدیل کرد تا بتوان آنها را به راحتی از رحم خارج کرد. لازم به ذکر است که برای انجام این روش جراحی نیازی به بیهوشی بیمار نیست، زیرا هیچ گونه دردی برای بیمار به همراه ندارد. فیبروم ها به راحتی از دیواره رحم جدا می شوند و می توان آنها را از بدن خارج کرد.

مراقبت های بعد از عمل لاپاراسکوپی

افرادی که اقدام به جراحی لاپاراسکوپی می نمایند لازم است برای کسب نتیجه مطلوب بعد از جراحی، برخی مراقبت های مهم را انجام دهند. این دسته از افراد بهتر است به مدت دو روز بعد از جراحی از مصرف نوشیدنی های گازدار خودداری کنند. زیرا پس از عمل درگیر مشکل نفخ می شوند و این مسئله می تواند نفخ دردناک و حتی استفراغ را برای آنها به همراه داشته باشد.

از سوی دیگر این افراد ممکن است به مدت دو روز بعد از جراحی در ناحیه شانه خود احساس درد کنند. این ناراحتی و مشکل پس از چند روز رفع می شود و جای نگرانی ندارد. بهتر است محل زخم را تمیز نگه داشته و طبق دستور پزشک اقدام به بانداژ آن نمایید. در صورتی که علائمی همچون تب، خونریزی از محل بخیه ها، درد شدید در ناحیه شکم، خش دار شدن صدا و بدتر شدن اوضاع در طی چند روز و تورم شدید در ناحیه جراحی را مشاهده کردید، بهتر است به پزشک مراجعه نمایید.

جراحی-لاپاراسکوپی-

هزینه جراحی لاپاراسکوپی چقدر است؟ 

پیش از آنکه بخواهید اقدام به درمان با جراحی لاپاراسکوپی کنید، لازم است هزینه آنها را بررسی کنید. در جلسه مشاوره ای که پزشک با بیمار خود دارد، می توانید در خصوص هزینه نهایی لاپاراسکوپی اطلاعات کسب کنید. بدون تردید هزینه های جراحی بسته به شرایط مختلف، می تواند متفاوت باشد. در صورتی که این جراحی زیر نظر افراد متخصص و در مراکز معتبر انجام شود، هزینه بالاتری را برای بیمار در پی خواهد داشت.

البته لازم به ذکر است که انجام جراحی در چنین شرایطی مسلما می تواند عوارض بعد از عمل لاپاراسکوپی را در بیمار کاهش دهد. از سوی دیگر جراحی های لاپاراسکوپی که با هزینه کمی انجام می شوند، معمولا نتیجه مطلوب را برای بیمار به همراه نداشته و ممکن است عوارض زیادی نیز برای آنها در پی داشته باشند. پس بهتر است بیماران برای انجام لاپاراسکوپی چندان توجهی به هزینه این عمل نداشته باشند.

مهم نتیجه ای است که از انجام این روش جراحی باید به دست آید. برخی از افراد به دلیل هزینه ای صرف جراحی لاپاراسکوپی می کنند، ممکن است از انجام این روش درمانی منصرف شوند. اما لازم است این نکته را بدانید که روش های دیگر می توانند هزینه های دوگانه ای را برای بیمار به همراه داشته باشند. از این رو شخص نه تنها در هزینه نهایی جراحی خود صرفه جویی نکرده است، بلکه ممکن است هزینه ای بیش از هزینه جراحی لاپاراسکوپی برای روش های دیگر پرداخت کرده باشد.

دکتر بهاره اربابی

دکتر بهاره اربابی

دکتر بهاره اربابی، جراح و متخصص زنان و زایمان فارغ التحصیل رشته تخصصی زنان در سال 1391 از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشند. از سال ۱۳۹۴ عضو هیات علمی درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سال ۱۳۹۱ در استان اصفهان مشغول به فعالیت در مطب شخصی و بیمارستان‌های مختلف رتبه برتر بورد تخصصی کشوری در سال ۱۳۹۱ و‌ به عنایت به این موضوع عضو هیات علمی درمانی بیمارستان آموزشی شهید بهشتی می باشند. دارای مدارک وگواهی نامه های گوناگون شرکت در سمینارها و کارگاههای زیبایی و زنان و مامایی کشوری هستند. جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی فارغ التحصیل رشته تخصصی زنان در سال 1391 از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عشق به حیات ‌و تولد به عنوان زیباترین اتفاق در زندگی هر زوج جوان انگیزه من برای انتخاب این رشته جذاب و البته سخت و پر استرس از سال ۱۳۹۴ عضو هیات علمی درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سال ۱۳۹۱ در استان اصفهان مشغول به فعالیت در مطب شخصی و بیمارستان‌های مختلف هستم. – رتبه برتر بورد تخصصی کشوری در سال ۱۳۹۱ و‌ به عنایت به این موضوع عضو هیات علمی درمانی بیمارستان آموزشی شهید بهشتی – دارای مدارک وگواهی نامه های گوناگون شرکت در سمینارها و کارگاههای زیبایی و زنان و مامایی کشوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *