دکتر بهاره اربابی » بارداری و زایمان » ترک های پوستی در حین و بعد بارداری؛ روش های جلوگیری از آن
۸ دقیقه
ترک های پوستی در بارداری

ترک های پوستی در حین و بعد بارداری؛ روش های جلوگیری از آن

آنچه می خوانید...

ترک‌های پوستی در 90 درصد زنان در هر مقطعی از زندگی‌شان رخ می‌دهد. آنها معمولاً با بارداری مرتبط هستند، زیرا در آن زمان از زندگی است که پوست یک زن بیشترین کشش را انجام می دهد. اگر می‌خواهید از ترک‌های پوستی اجتناب کنید یا از آن جلوگیری کنید و در صورت ظاهر شدن ظاهر آن‌ها را به حداقل برسانید. در ادامه این نوشتار با حقیقت ها در مورد ترک های حاملگی و نحوه جلوگیری از ترک های پوستی آشنا شوید.

چرا علائم کششی ظاهر می شوند؟

پوست اندام بسیار جالبی است. به عنوان یک مانع عمل می کند و ما را از چیزهای مضر محافظت می کند. همچنین با تغییراتی که در داخل بدن اتفاق می افتد سازگار می شود .به طور معمول پوست ما به لطف دو ماده کلاژن و الاستین کاملاً الاستیک عمل می کند. این پروتئین‌ها زمانی که پوست خیلی سریع کشیده یا کوچک می‌شود، شکسته می‌شوند.

چه کسانی بیشتر مستعد ابتلا به ترک های پوستی در بارداری هستند؟

برای زنان، بلوغ و بارداری دو مرحله زندگی هستند که در آن علائم کشش بیشتر ظاهر می شوند. در دوران بلوغ، بدن دختر خیلی سریع رشد می‌کند و مقدار چربی در باسن، سینه‌ها، ران‌ها و پاها افزایش پیدا می کند. افزایش وزن بارداری باعث می شود سینه ها و شکم رشد سریعی داشته باشند. اینها مناطقی هستند که زنان بیشتر در معرض علائم کشش هستند.

ترک‌های پوستی ممکن است پس از کاهش وزن یا تغییر ناگهانی بدن ظاهر شوند، مانند حالتی که شکم شما بلافاصله پس از زایمان تجربه می‌کند.

ژنتیک نقش مهمی در تصمیم گیری در مورد اینکه چه کسی بیشتر در معرض علائم کشش است دارد. اینکه آیا شما بیشتر مستعد ترک‌های پوستی هستید یا نه واقعاً به وضعیت الیاف الاستیک، گردش سلولی و رشد کلاژن شما بستگی دارد. رنگ پوست شما نیز ممکن است بر احتمال ایجاد ترک‌های پوستی تأثیر بگذارد. زنان با پوست تیره‌تر نسبت به زنان با پوست روشن‌تر بیشتر دچار ترک‌های پوستی می‌شوند.

اگر مادرتان در دوران بارداری شما دچار ترک‌های پوستی شد، احتمالاً پوست او به طور طبیعی خاصیت ارتجاعی کمی دارد. او ممکن است این نشانگر ژنتیکی را به شما منتقل کرده باشد.

چه زمانی باید انتظار کشیدگی پوست در دوران بارداری را داشت؟

علائم کشش ممکن است در هر زمانی از بارداری ظاهر شوند. با این حال، به احتمال زیاد از ماه ششم به بعد ظاهر می شوند. این زمانی است که پوست شکم شما واقعاً شروع به کشش می کند تا بتواند کودک در حال رشد شما را در خود جای دهد.

هوشیار باشید. حتی اگر تا ماه ششم یا هفتم حتی یک علامت کشش ظاهر نشده باشد، باز هم ممکن است با کشش مداوم پوست شما اتفاق بیفتد.

علائم کشش بعد از بارداری

به اکثر زنان گفته می شود که علائم کشش آنها به تدریج پس از تولد محو یا ناپدید می شود. اما این همیشه درست نیست علائم کشش ممکن است پس از تولد نیز ظاهر شوند، زیرا بدن شما تغییر می کند و با رشد و نیازهای کودک شما سازگار می شود.

سینه‌های شما در هفته‌های اول پس از تولد تغییرات سریع و مکرر از نظر اندازه را تجربه می‌کنند، صرف نظر از اینکه تصمیم به شیر دادن دارید یا نه.

به یاد داشته باشید، برخی از علائم کشش ممکن است بلافاصله پس از بارداری روی شکم شما ظاهر شود.

پوست شما به دلیل افزایش وزن، نوزاد، جفت و مایع آمنیوتیک به طور قابل توجهی کشیده شده است. پس از تولد، به سرعت با اندازه بدن جدید شما سازگار می شود و ظاهر شدن علائم را آسان تر می کند.

چه مدت طول می کشد تا علائم کششی محو شوند؟

علائم کشش هرگز به طور کامل از بین نمی روند یا به طور کامل ناپدید نمی شوند. با گذشت زمان، متوجه خواهید شد که آنها از رگه های قرمز تیره بنفش به رنگ نقره ای یا سفید محو می شوند. همچنین می توانند از نظر ظاهری صاف تر شوند.

اگر در دوران بارداری دچار ترک‌های پوستی شوید، احتمالاً در 6 تا 12 ماه پس از تولد به سختی می‌توانید آنها را ببینید.

رفع علائم کشش بارداری

ممکن است با ترک هایی که در دوران بارداری به دست آورده اید مشکلی نداشته باشید. از سوی دیگر، ممکن است بخواهید دید آنها را کاهش دهید.

اگر چنین است، چندین گزینه درمانی برای شما وجود دارد:

درمان مبتنی بر رتین A. رتینول به بازسازی آهسته و پیوسته کلاژن در پوست شما کمک می کند. مراقب باشید در دوران بارداری یا شیردهی از کرم های حاوی رتینول به نام ترتینوئین استفاده نکنید، زیرا برای کودک شما مضر است.

لیزر درمانی. اگرچه این کار باعث ناپدید شدن علائم کشش نمی شود، لیزر درمانی گزینه دیگری است که به کمتر دیده شدن آنها کمک می کند. موفقیت درمان بستگی به این دارد که علائم چقدر قابل رویت هستند و چقدر قدیمی هستند.

آیا خاراندن علائم کشش پوست در دوران بارداری مضر است؟

همانطور که پوست کشیده می شود، ممکن است احساس خارش در این ناحیه داشته باشید. سعی کنید از خاراندن نواحی کشش اجتناب کنید و به جای آن از لوسیون یا روغن سبک استفاده کنید. پوست شما در حال حاضر کاملا شکننده است و به راحتی می تواند دچار پارگی شود در نهایت منجر به عفونت شود.

چگونه می توان ترک های پوستی در دوران بارداری را درمان کرد؟

شما نمی توانید برای جلوگیری از کشش شکم خود با رشد کودکتان کار زیادی انجام دهید و مطمئناً نمی توانید ژن هایی را که از مادرتان به ارث برده اید تغییر دهید.

با این حال، می توانید با مشورت متخصص زنان خود به روش های مختلفی از پوست خود حمایت کنید:

هیدراته بمانید

آب همه سلول‌های ما را سالم نگه می‌دارد، چه پروتئین، چه هورمون یا آنزیم. هیدراته ماندن قطعا به سلامت پوست شما کمک می کند. اطمینان حاصل کنید که در دوران بارداری مقدار زیادی آب بنوشید.

رژیم غذایی سالم داشته باشید

یک رژیم غذایی سالم سرشار از ویتامین C، A و D و روی برای حفظ سلامت و انعطاف پذیری پوست ضروری است. تغذیه سالم نه تنها به شما کمک می کند تا پوستی سالم داشته باشید، بلکه به شما کمک می کند تا با پیشرفت بارداری به طور مناسب وزن خود را افزایش دهید.

نواحی مستعد ترک های بارداری را ماساژ دهید

همانطور که چند قطره روغن کشش را به بدن خود می‌مالید، سینه‌ها، شکم، باسن و ران‌های خود را ماساژ دهید. ماساژ می تواند گردش خون شما را بهبود بخشد و سلول هایی به نام فیبروبلاست را تحریک کند. این سلول ها به تولید کلاژن و الاستین کمک می کنند، پروتئین هایی که خاصیت ارتجاعی پوست شما را حفظ می کنند.

همچنین ماساژ دادن توسط همسرتان یکی از بهترین نکات والدینی است که می توانیم ارائه دهیم. این نه تنها والدین آینده را تشویق می کند که زمان معناداری را با هم بگذرانند، بلکه به پدر کودک کمک می کند تا با نوزاد جدیدش پیوند برقرار کند.

از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید

کمی نور آفتاب روی پوست لخت شما برای دریافت ویتامین D بسیار مفید است. این ویتامین برای عملکرد سالم ایمنی و سلامت استخوان ضروری است. تحقیقات نشان داده است که سطوح پایین ویتامین D می‌تواند احتمال ایجاد ترک‌های پوستی را افزایش دهد. از سوی دیگر، نور بیش از حد خورشید می تواند با آسیب رساندن به کلاژن پوست، علائم کشش را بدتر کند. اگر قصد دارید زیر نور خورشید بنشینید، بهتر است نواحی مستعد ایجاد علائم کشش را زیر پوشش قرار دهید.

علائم کشش معمولا در چه هفته ای در بارداری ظاهر می شوند؟

همانطور که قبلاً گفتیم، زمانی که ممکن است علائم کشیدگی در دوران بارداری ایجاد شود به عوامل مختلفی بستگی دارد.  هر چه بیشتر از دوران بارداری یگذرد، پوست بیشتر کشیده می شود و احتمال ایجاد خطوط صورتی مایل به زرد بیشتر می شود. با این اوصاف، برخی از زنان ممکن است به 42 هفته بدون حتی یک علامت کشش برسند و برخی از زنانی که پوست خود را هیدراته نگه داشته اند، از کرم های استرچ مارک استفاده می کنند، ویتامین E و اسید هیالورونیک مصرف می کنند، ممکن است دچار کشش شوند. به محض اینکه برجستگی شکم آنها در مراحل اولیه سه ماهه دوم بارداری شروع به رشد کرد.

نتیجه گیری

با شروع از سه ماهه اول بارداری، سعی کنید با مرطوب نگه داشتن پوست، خاصیت ارتجاعی خود را افزایش دهید. با استفاده منظم از کرم ها و کره های مناسب برای ماساژ نواحی و پوست اطراف که بیشتر در معرض کشش در دوران بارداری هستند، تولید کلاژن را تحریک کنید.

به رژیم غذایی متعادل خود ادامه دهید و از تمام خوبی هایی که این بارداری برای شما به ارمغان می آورد لذت ببرید. درک کنید و بپذیرید که ژنتیک نقش مهمی در ایجاد ترک‌ها دارد، که گاهی اوقات پیشگیری از ترک‌های پوستی در دوران بارداری را برای برخی از زنان باردار، به‌ویژه زنان با پوست تیره‌تر یا کسانی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به ترک‌های پوستی هستند، دشوار می‌کند.

منبع:

دکتر بهاره اربابی

دکتر بهاره اربابی

دکتر بهاره اربابی، جراح و متخصص زنان و زایمان فارغ التحصیل رشته تخصصی زنان در سال 1391 از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می باشند. از سال ۱۳۹۴ عضو هیات علمی درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سال ۱۳۹۱ در استان اصفهان مشغول به فعالیت در مطب شخصی و بیمارستان‌های مختلف رتبه برتر بورد تخصصی کشوری در سال ۱۳۹۱ و‌ به عنایت به این موضوع عضو هیات علمی درمانی بیمارستان آموزشی شهید بهشتی می باشند. دارای مدارک وگواهی نامه های گوناگون شرکت در سمینارها و کارگاههای زیبایی و زنان و مامایی کشوری هستند. جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی فارغ التحصیل رشته تخصصی زنان در سال 1391 از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عشق به حیات ‌و تولد به عنوان زیباترین اتفاق در زندگی هر زوج جوان انگیزه من برای انتخاب این رشته جذاب و البته سخت و پر استرس از سال ۱۳۹۴ عضو هیات علمی درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سال ۱۳۹۱ در استان اصفهان مشغول به فعالیت در مطب شخصی و بیمارستان‌های مختلف هستم. – رتبه برتر بورد تخصصی کشوری در سال ۱۳۹۱ و‌ به عنایت به این موضوع عضو هیات علمی درمانی بیمارستان آموزشی شهید بهشتی – دارای مدارک وگواهی نامه های گوناگون شرکت در سمینارها و کارگاههای زیبایی و زنان و مامایی کشوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *